Indrefilet av edelgris

Indrefilet av edelgris

Indrefilet av svin med potetmos, pannestekte cherrytomater, sorte oliven, parmesanflak, basilikum, olivenolje og grovkvernet pepper. Potetmosen lager du med litt parmesan, hvitløk og urter.

Indrefilet av svin med potetmos, pannestekte cherrytomater, sorte oliven, parmesanflak, basilikum, olivenolje og grovkvernet pepper.

Slik gjør du:

  1. Ta frem kjøttet i god til før steking så det blir romtemperert. Tørk av med kjøkkenpappir eller en ren klut så det blir tørt.
  2. Skrell potetene og kok de myke. Mos de med en gaffel eller en potetstappe. Ta 50 gram parmesan og rasp dette ned i den varme stappen. Tilsett smør og rør godt sammen. Finhakk dine favoritturter og ha de i sammen med salt, pepper og ev litt sitronsaft.
  3. Varm en panne med olje eller smør til høy temperatur. Stek kjøttet gyldent på alle sider. Legg over i en ildfastform og etterstek i ovnen i ca 15 minuter til kjøttet får en kjernetemperatur på 68 grader.
  4. La kjøttet hvile på skjærebrettet i 5 min. Når kjøttet hviler steker du cherrytomater på stilk raskt i en varm panne med litt olje.
  5. Skjær kjøttet i tykke skiver, og strø over salt og pepper. Server med deilig potetmos, stekte tomater og litt oliven med frisk basilikum.

Du trenger (til 4 personer):

  • Ca 800 gram - 1 kilo indrefilet av svin
  • Nøytral olje eller smør til steking
  • Ca 800 gram poteter
  • 100 gram parmesan
  • 10 gram smør
  • Blandede urter, som basilikum, oregano og kjørvel
  • 1 pakke cherrytomater
  • 2 dl sorte oliven
  • Salt og pepper
  • Frisk basilikum
  • Olivenolje til servering
Steketermometer i svin indrefilet
Bruk steketermometer for best resultat
Saftig indrefilet av Gilde edelgris
Skjær fileten i stykker på 2 cm

Indrefilet av edelgris fra den norske bonden

En litt annerledes oppskriftsfilm på indrefilet av edelgris.

Produkter av Edelgris

Kun den Norske bonden får levere kjøtt til Gilde