Det er alltid tid for bacon

Det er alltid tid for bacon

Det er fort gjort å utrope søndagen til den store bacondagen. Fysne utelivsjegere og fromme familiemedlemmer forenes i felles glede og tilfredsstillelse over skivene av saltet og røkt sideflesk. Men bacon er en råvare som klarer seg utmerket uten egg. 

Produksjon av bacon ved Nortura Rudshøgda

Bacon har en smaksprofil som gjør at du i mange sammenhenger kan bruke det som du bruker krydder. Baconet tilfører smak, ja visst - men det har også den egenskapen at det får andre smaker til å blomstre. Kombinasjonen fett, salt og røyksmak er en skikkelig pådriver og en litt hemmelig ingrediens i mange bejublede smaksbomber.

Klassikerne

Carbonara uten bacon? Tror ikke det...Italienerne sverger til sin urøkte og godt krydrede baconvariant pancetta i orginalutgaven av retten, men både lettsaltet sideflesk og bacon yter pastaen full rettferdighet.

Gryteretter som coq au vin, Biff Bourgignon, Bigos og kjøttsausen Bolognese er i stor grad avhengig av baconets kraftfulle bidrag til smaksrikdommen. Og hva hadde baconburgeren vært uten....bacon?

Det er ikke mange råvarer som ikke har utbytte av et samarbeid med bacon.

Bacontriks

Baconet er også reddende engel i retter som står i fare for å bli tørre. Steker du hel kalkun, er det en genial sikkerhetsforanstaltning å dekke filetene med bacon under steketiden. Fettet hindrer filetstykkene å tørke ut, og salt og røksmak tilfører smak til et mildt kjøttstykke. Helstekt svinefilet går fra fortreffelig til magisk hvis du surrer den inn i bacon, og selv en skive indrefilet av okse har godt av en baconskive rundt seg.

Gilde bacon til pannekaker, egg, pølse, chili. Amerikansk søndagsfrokost.
Bacon er utmerket til søndagsfrokosten, hva med en amerikansk variant?

Samarbeidsvillig

Det er ikke mange råvarer som ikke har utbytte av et samarbeid med bacon. Torsk og annen hvit fisk er som skapt for sprøstekt bacon. For ikke å snakke om tradisjonsretten lutefisk. Det er ikke uten grunn at Gilde lager eget lutefiskbacon.

Grønnsaker får en ny valør med bacon på laget. Stekt løk eller ristet rosenkål med baconterninger, er knallgodt, og en kremet blomkålsuppe er ikke klar til servering uten et lite dryss av sprøstekt bacon på toppen. Bacon har kort og godt et utrolig anvendelsesområde. Sørg for at du alltid har en pakke på lur.

Våre produkter