Tradisjon og omtanke

Tradisjon og omtanke

Ein tradisjon sin evne til å overleva ligg i om ein maktar å utvikla den, heiter det.

Eldhus Tiriltunge skjøres opp på fjøl

Eldhus har laga Tiriltunga fårepølse samanhengande sidan 1934. Den byggjer på ein fleire hundreår gamal tradisjon i spekematbygda Evanger. Saman med eldhusrøykt fenalår, pinnekjøt, smalahove, gardspølsa og vossakorv er ho det leiande produktet fra Eldhus.

Dette er mat for mange og ulike høve; mat til fest og høgtid gjennom ulike årstider. Eldhus er også mat til helg og heimekos, som kan vera med i tursekken så vel som i båten. Med spekemat kan du lett trylla fram eit velsmakande måltid, ein kniv er alt du treng. Det beste av alt er at historien og tradisjonane er meir levande enn nokon gong.

Eldhus' produkter

Kun den Norske bonden får levere kjøtt til Gilde