Hvordan lager Gilde kokt skinke?

Kan vi nå 100 prosent andel kjøtt?

Fra rent kjøtt til kokt skinke. Bilde av svinekjøtt, skinkepresse og ferdig kokt skinke.

Hvis man lager kokt skinke hjemme med kun biter av renskåret svinekjøtt, vil man få en grå, tørr og smakløs masse som ikke henger sammen. Akkurat den samme utfordringen står vi overfor når vi skal lage kokt skinke på industrielt vis.

Vi starter med renskårede biter av skinke. Så trenger vi salt, bindemiddel og aromater for å få en saftig skinke som henger sammen, smaker godt og ser bra ut. Det måtte du også ha gjort for å få et godt resultat med din skinke. I tillegg tilsetter vi konserveringsmiddel slik at skinka ikke blir fordervet.


Det er disse tilsetningene som gjør at kjøttandelen i bearbeidede produkter aldri kan nå hundre prosent. Gilde Kokt Skinke har 85 prosent kjøttandel, mens den rimeligere utgaven Gilde Familieskinke har 73 prosent.

Noen av Våre skinkepålegg