Den mangfoldige leverposteien

Den mangfoldige leverposteien

Under lokket på en Gilde Leverpostei er det en kraftpakke av gode råvarer, følsomt avstemte smaker og ettertraktede næringsstoffer. Det er ikke for ingenting at leverpostei er en favoritt på brødskiva.

Gilde ovnsbakt leverpostei på fat med tilbehør: Sopp, bacon, mandler og rugbrød.

Dette med brødskive er forresten et viktig poeng. Her i landet liker vi smørbare leverposteier som lett lar seg påføre brødskiva. Heldigvis har vi en genial ingrediens som gjør posteien smidig, nemlig det smakfulle og smørmyke kjakeflesket. Sammen med håndskåret svinekjøtt og svineleveren, blir dette et glimrende utgangspunkt for smakstilsetningene.

Sukker og salt er mer som forventet, mens de klassiske krydderene er litt av en forundringspakke: I Gildes leverposteier kan du støte på løk, hvitløk, allehånde, paprika, merian, kanel, nellik, muskat, pepper, koriander og ingefær. Vi binder med stivelse, sper med melk, og det hele kokes, eller ovnsbakes.

Svinelever er rik på jern og posteiene våre er gode jernkilder. Proteininnholdet er også høyt, mellom ti og tolv prosent, mens fettprosenten er på mellom 15 og 20. På de magrere Go’ Mager-utgavene er noe av fettet erstattet med oliven-eller rapsolje, noe som senker fettprosenten til ni.
Gildes leverposteier har altså langt mer å by på enn deres noe beskjedne ytre skulle tilsi. De er da også en favoritt på brødskiva over hele landet.

Pass godt på posteien
Hvorfor mugner posteien min så fort etter åpning? Leverpostei er et følsomt produkt og derfor er riktig håndtering ekstra viktig. Man bør for eksempel ikke la posteien stå fremme i romtemperatur under lange frokoster. Et annet tips er å ikke bruke samme kniv til posteien som til smøret.