Kostråd for gravide.

Graviditet og kjøtt

Når du er gravid kan du spise de aller fleste produkter fra Gilde, med noen få unntak:

  • Unngå å spise spekemat og spekepølse, inkludert alle typer Salami. Her er kan det være en risiko for parasitten toxoplasma. Risikoen for toxoplasma kan imidlertid elimineres ved frysing av spekemat og spekepølser i en uke ved minst minus 18 grader. Hvis du er glad i spekemat skal du altså fryse produktene før du spiser dem.
  • Du kan spise alle våre kjøttpålegg bortsett fra roastbiff.

Vi anbefaler på det sterkeste at du gjør deg kjent med og følger kostrådene som gjelder kjøtt, i tillegg til alle generelle kostråd for gravide på Matportalen.no.

I tillegg anbefaler vi at du: 

  • Steker alt kjøtt godt til du ser klar kjøttsaft under steking (kjøttsaften skal ikke være rød eller rosa)
  • Alltid bruker vakuumpakket, skivet kjøttpålegg innen fem dager etter at pakningen er åpnet.