Sous-vide

Sous-vide

Gilde Ekte Norsk og Sous-vide til grillen er vår serie kjøttprodukter som alltid gir perferkt resultat og er nesten klare til servering. Vi benytter kjøtt av ypperste kvalitet som langtidskokes skånsomt på lav varme for ekstra saftig resultat. Denne metoden er kjent som "Sous-vide" og gjør at kjøttet blir mørt, smaken kommer til sin rett og næringsinnholdet bevares.

En tallerken gryterett med Gilde Ekte Norsk grytekjøtt, gulrøtter, purre og selleri.

Visste du at

Mørhet

Stykningsdeler som i utgangspunktet ikke er møre, kan bli like møre som indrefilet ved bruk av sous vide metoden

Teknikk

Teknikken ble utviklet på 1970-tallet av den franske kokken George Pralus, opprinnelig for å redusere svinn når han tilberedte fersk gåselever.

Vakuum

Sous vide er fransk og betyr "under vakuum". Kjøttet vakuumeres og tilberedes deretter i vannbad, hvor det kokes på lav temperatur over lang tid.

Fransk og fjongt til hele folket

Gilde har med sin sous vide-serie gjort en av proffkjøkkenets hemmeligheter tilgjengelig for alle.

Sous-vide trinn for trinn

Slik kan du tilberede kjøtt sous-vide på egen hånd