Om Gilde

Om Gilde

Gilde er en ledende merkevare innenfor rødt kjøtt i Norge. Vi garanterer at våre produkter inneholder 100 prosent norsk kjøtt. Gilde har vært nasjonalt varemerke siden 1964, har kjøttprodukter av svin, storfe, lam/sau og reinsdyr og dekker alle dagens måltider.

Logo for Gilde - fra den norske bonden

Norsk Gildekjøtt er et kvalitetsstempel som betyr at produktet inneholder kun norsk kjøtt fra kvalitetssikrede gårdsbruk over hele landet og er produsert av fagfolk med høy kompetanse etter Gildes strenge kvalitetsstandarder.

 

Organisering

Gilde er eid av Nortura SA. Nortura SA er et resultat av fusjonen mellom Gilde Norsk Kjøtt BA og Prior Norge BA. Nortura er organisert som et samvirke eid av ca. 18 000 stolte egg- og kjøttprodusenter som leverer sine råvarer og er aktive eiere med rettigheter. 

Rike tradisjoner

Bilde av butikkkampanje
Bilde av Gilde i butikk. Årstall ukjent.
Gammel Gilde-logo

Opprinnelse

Gilde-navnet ble til ved en navnekonkurranse i regi av Nord-Norges Salgslag i 1958 og ble tatt i bruk lokalt året etter. Gilde-merket ble nasjonalt i 1964. Logoen har gjennomgått noen forandringer siden oppstarten, men navnet består.

et tapasgilde

Betydning

Gilde er et ord med flere betydninger. Gilde kommer fra norrønt og betød opprinnelig «betaling», men har fått flere betydninger oppigjennom årene. Gilde kan bety både «fest» og «laug» – sistnevnte en interesseorganisasjon for kjøpmenn.

Gilde-logo med garantert norsk kjøtt

Garantier

Gilde har en lang historie med garantier. Allerede i 1981 ble mørhetsgaranti på biffer lansert, og 3 år senere kom smaksgaranti på pølser. De samme garantiene består fortsatt og flere nye har kommet til. Den gjeveste garantien av alle er vår garanti om 100 % norsk kjøtt i alle Gilde-produkter.

Norsk husdyrhelse er i verdenstoppen.