Asiatisk Ribbe

Asiatisk Ribbe

  • Tilbredningstid:

    3 timer

Ingredienser

Ribbe / Steam Buns

  • 2 ½ kg ribbe
  • 10 stk steam buns – kjøpt i asiatiske butikker

Hoi Sin marinade

  • 2 fedd finhakket hvitløk
  • 1 stk rød finhakket chili
  • 1 ss ingefærrot evt. like mange ts malt ingefær
  • 2 ss soyasaus
  • 2 ss tomatpure
  • 1 dl vann
  • ½ terning hønsebuljong
  • ½ dl sukker
  • 1 ts olivenolje

Salat & Asiatisk Soyasaus

  • 1 stk agurk
  • 1 stk grønn chili
  • 1 pose sukkererter
  • 1 pk vårløk
  • 2 stk klementiner
  • 1 stk kiwi
  • 1 stk hjertesalat
  • 1 potte koriander
  • 1 stk lime <- saften fra
  • ---
  • 1 dl soyasaus
  • 1 ts sesamolje
  • 2 ts brunt sukker
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 stk finhakket chili
  • 1 stk finhakket sitrongress

Oppskrift

  1. Forvarm ovnen til 250 °C.
  2. Legg ribben med svorsiden opp i langpannen. Hell på litt kokende vann, ca. 2 dl, dekk med aluminiumsfolie og sett ribben i varm stekeovn.
  3. La den stå og dampe i ca. 45 min. Ta av folien. Bland alle ingrediensene til marinaden og smør undersiden av ribben. Ribben kan nå legges på rist over langpannen. Legg en asjett eller sammenbrettet aluminiumsfolie under det laveste punktet på ribben, slik at svoroverflaten blir jevn. Senk temperaturen til 200 °C og sett langpannen midt i ovnen. Stek videre i ca. 1,5 time for tynnribbe, 2,5–3 timer for midtribbe og ca. 2 timer for familieribbe. Har du god tid så lar du den langtidsteke i 7 timer på 100 grader.
  4. Skru opp temperaturen på slutten for crispy svor. Bruker du grillen, så se på!
  5. La den hvile før du skjærer den i biter.
  6. Pensle over litt ekstra marinade på svor og sidene av stykkene for mer smak.
  7. Del agurk og vårløk og sukkererter i tynne strimler, -  kiwi og klementin i terninger. Finhakk chili. Riv hjertesalat og bland alt sammen. Ha over saften av lime.
  8. Server steam buns eller tortillaes med salat, ribbe og asiatisk soyasaus.
  9. Topp med mengder av koriander – for de som liker det!

Står det Gilde på pakken kommer julematen fra den norske bonden