Blomkålpuré med bacon

20m Lett 4 pers.

Blomkalpure og bacon

Puré er et godt middagstilbehør der bacon gjør en god jobb som smakstilsetter og topping. Test ulike varianter som jordskokkpuré, ertepuré eller som i oppskriften under - blomkålpuré.

Fremgangsmåte

1

Slik gjør du

Fjern bladene og del blomkålen i buketter. Legg bukettene i en kasserolle med vann og kok godt til blomkålen er myk. Hell av kokevannet og la de stå og hvile et par minutter.

2

Kjør i stavmikseren

Bruk stavmikseren og kjør den til en glatt puré. Rør inn smør og melk til passe konsistens og smak til med salt og pepper. Hell over i en serveringsskål.

3

Stek bacon og server

Stek skivet bacon og finhakk det i små biter. Dryss over baconet som topping. Pynt med fersk timian eller koriander.

Vel bekomme, fra den norske bonden!