Entrecôte med asparges

Entrecôte med asparges

Entrecôte med asparges

Ingredienser

Sitrussmør

  • smør
  • 1 lime
  • ½ sitron
  • 1 neve bladpersille
  • salt
  • 4 stk Entrecôte
  • 1 pk asparges
  • 4 skiver landbrød
  • 1 pk ruccolasalat
  • 3 dl béarnaisesaus

Oppskrift

  1. Ta frem kjøttet i god til før steking så det er romtemperert. Tørk av med kjøkkenpapir eller en ren klut.
  2. Bland sammen smør, skall fra 1 lime og sitronsaft fra en halv sitron. Finhakk persille og ha i smøret. Bland godt sammen og smak til med salt. Dette kan gjerne gjøres dagen før.
  3. Kok opp rikelig med vann til aspargesen. Kok de i 2 minutter og dypp de rett i kaldt vann etterpå så de holder seg sprø.
  4. Varm en panne med olje eller smør. Stek entrecoten på høy varme, ca 2-3 min på vær side, dette må justeres etter hvor godt stekt du ønsker kjøttet. Snu biffen ned når det begynner å komme litt kjøttsaft fra toppen. Snu på andre siden og la entrecoten hvile ca 3 min før servering. Imens steker du landbrød i en grillpanne på høyvarme til det har fått litt farge.
  5. Server kjøttet på brød sammen med nykokt asparges og ruccola salat. Fordel sitrussmør på kjøttet så det smelter og nyt sammen med bearnaisesaus.

NORSKE OG ISLANDSKE BØNDER bruker minst antibiotika i Europa