Gilde grillpølse med Nan-brød, grillet paprika og gremulata

Gilde grillpølse med Nan-brød, grillet paprika og gremulata

  • Tilbredningstid:

    45 min

Deilig utradisjonell turmat!

Ingredienser

Du trenger

  • 1 pakke Gilde grillpølser
  • 2 stk røde paprika delt i biter

Nan-brød

  • 1 pk tørrgjær
  • 2 ½ dl vann
  • 2 ½ dl yoghurt naturell
  • 7 dl hvetemel
  • 1 ts salt
  • 2 ss olje
  • 2 ss honning

Gremolata

  • 1 potte persille
  • 1 stk saft og skall fra sitron
  • 1 fedd hvitløk
  • 2 ss olivenolje
  • salt og pepper

Oppskrift

Slik gjør du:

Nan-brød

Bland tørrgjær med halvparten av melet og salt i en bolle. Bland i lunkent vann, yoghurt, olje og honning til en røre. Ha i resten av melet (3,5 dl) og kna til en myk og smidig deig. La deigen heve under dekke til dobbelt størrelse (ca 40-60 minutter).

Hvelv deigen ut på bakbordet og del den i 8 like deler. Kjevle eller trykk hver bolle flat til ca 0,5 cm tykk og ca 15-20 cm i diameter. Legg bakepapir mellom brødene og ta dem med ut på tur.

Stek hvert Nan-brød i ca 3-4 minutter på hver side i en stekepanne eller på rist over bålet.

Gremolata

Finhakk persillen og bland den med sitronskallet og sitronsaften. Riv hvitløken og ha i olje. Smak til med salt og pepper. Ha i en boks og ta med på tur. 

Grill pølsene , nan-brød og paprika på bålet, server med gremulata!