Glutenfri pizza med spekeskinke

Glutenfri pizza med spekeskinke

Glutenfri pizza med spekeskinke
  • Tilbredningstid:

    50 min

Deilig og glutenfri!

Ingredienser

Glutenfri pizzadeig

  • 1 ½ dl lunkent vann
  • 25 g fersk gjær
  • 2 SS olivenolje
  • 2 dl glutenfritt mel, fin
  • 2 dl glutenfritt mel grov eller fiber
  • ½ ts salt

Topping

  • 3 dl crème fraiche
  • ½ ts salt
  • ¼ ts pepper
  • 150 g blåmuggost
  • 1 pk Gilde familiens spekeskinke
  • frisk rucola og basilikum til servering

Oppskrift

Slik gjør du: 

Ha lunket vann i en bolle med gjær og olje. Rør ut til gjæret er oppløst. Tilsett mel og rør til en jevn deig. Dekk til og la hvile i ca. 15 minutter. 

Sett ovnen på 225 °C. Del deigen i to og ha ut på hvert sitt stekebrett dekket med bakepapir. Bruk hendene eller en slikkepott og fordel/smør deigen utover til en rund bunn. Fukt ev. hendene med vann, så ikke deigen setter seg fast.

Rør crème fraiche med salt og pepper, og fordel utover bunnene. Del blåmuggost i tynne skiver og fordel utover. Stek i ovnen i ca. 8-10 minutter. Topp med skiver av spekeskinke, rucola og basilikum ved servering. 

Vel bokomme, fra den norske bonden!