Hamburger med blåmuggost

30m Lett 4 pers.

Hamburger med blamuggost

Denne burgern er digg! Bruk gjerne en sterk blåmuggost som for eksempel gorgonzola fordi smaken avtar en del når osten blir varm.

Fremgangsmåte

1

Begynn med å lage hamburgeren

Åpne pakken med kjøttdeig og legg i en bolle. Knus hvitløksfedd i en presse og krydre med salt og pepper. Bland alt sammen med hendene til hvitløk, salt og pepper er godt fordelt i deigen. Del så opp blandingen i 4 burgere. Pass på at burgerne ikke blir for tykke i og med at de "Puffer seg" litt opp under steking. For å sørge for at burgeren ikke krummer seg under steking kan du også lage en liten grop med tommelen din i midten av burgeren.

2

Kutt tilbehør

Kutt rødløk i tynne skiver og grill/stek paprika i lange skiver.

3

Grill brugeren

Grill eller stek burgerne på middels til sterk varme i 4-5 minutter på hver side til burgeren er gjennomstekt. Legg osten på burgeren og la den smelte. La burgeren hvile i fem minutter før servering.

Må hamburger gjennomstekes?

Mattilsynet anbefaler at hamburgere av kjøttdeig skal gjennomstekes. Ved tilberedning av medium stekte hamburgere, blir ikke temperaturen nødvendigvis høy nok til å drepe potensielt skadelige bakterier.

4

Monter hamburgeren i denne rekkefølgen

  • Bunnen av burgerbrødet
  • Majones (på topp og bunnlokk)
  • 1 skje grov Dijon sennep
  • 6 dæsj Tabasco (spredt)
  • Salatmix (baby leaf)
  • Rød løk skivet
  • Grillet søt paprika
  • Burger
  • Blue cheese (i pakken)
  • Sprøstekt løk
  • Lokket av burgerbrødet
  • Vel bekomme, fra den norske bonden!