Hamburger med karamellisert løk og bacon

Hamburger med karamellisert løk

Hamburger av kalv med karamellisert løk

Hamburger med karamellisert løk, sprøstekt bacon, grønt eple, valnøtter, ruccola og majones.

Ingredienser

  • majones
  • ruccola
  • valnøtter
  • eple i skiver
  • bacon
  • gourmetburgerbrød
  • Hamburger

karamellisert løk

  • 2 store løk
  • 1 ½ ss lyst brunt sukker
  • 1 ss balsamicoeddik
  • smør og olje

Oppskrift

  1. Lag karamelisert løk:
    1. Skrell og skjær løken i tynne halvmåne skiver.
    2. Smelt en god klatt smør i en panne sammen med litt olje og legg i løken sammen med sukker og balsamico.
    3. La den steke på svak varme til den har falt sammen og begynner å bli litt brun men ikke sprøstekt. Dette vil ta mellom femten til tjue minutter. Rør godt innimellom.
  2. Eple kuttes i skiver
  3. Hakk valnøttene i små biter
  4. Stek bacon
  5. Grill eller stek burgerne på middels til sterk varme i 4-5 minutter på hver side til burgeren er gjennomstekt.
  6. La burgeren hvile i fem minutter før servering.

 

Monter deretter ingrediensene i denne rekkefølgen:

  • Bunnen av burgerbrødet
  • Majones (på topp og bunnlokk)
  • Valnøtter
  • Ruccola
  • Burger av kalv
  • Karamellisert løk
  • Bacon
  • Lokket av burgerbrødet