Hel sylte, den halve delt i småterninger

Hel sylte, den halve delt i småterninger

Hel sylte, den halve delt i småterninger med bjørkepinner som spidd, med dip av varm tranebærsaus, og med julekake

Ingredienser

  • 1 hel Gilde Sylte
  • 1 pose ferske tranebær
  • 1 dl sukker
  • 1 dl appelsinsaft
  • 2 stk stjerneanis
  • Nellikspiker
  • 8 bjørkepinner eller tannpirkere
  • Rosmarin
  • 1 stk julekake
  • 100 g smør
  • 1 stk zest fra appelsin

Oppskrift

  1. Ha ferske tranebær i en tykkbunnet kjele sammen med sukker og appelsinsaft og stjerneanis.
  2. Kok opp og la det småkoke, til det reduseres til en syltetøy.
  3. Lag et mønster av nellikspiker i sylten.
  4. Del opp litt av sylten i ferdige terninger slik at det er lett å spidde bitene med egne spikkede bjørkepinner – eller bruk tannpirkere.
  5. Legg ved en kniv ved servering så kan gjestene kutte selv også, og du slipper matsvinn. Kos deg med resten senere i desember!
  6. Bland smør med zest fra appelsin og smør julekakeskiver med dette. Pannestek gjerne skivene så smøret smelter inn i brødet. Deilig!
  7. Pynt fatet med rosmarin. Server sylten med tranebærsyltetøy og pannestekt julekake. 

Står det Gilde på pakken kommer julematen fra den norske bonden