Jan Eriks lammerull anrettet på toast

Jan Eriks lammerull anrettet på toast

Jan Eriks lammerull anrettet på toast

Ingredienser

Toast

  • 1 stk loff
  • 1 pakke Gilde lammerull
  • 1 glass grov sennep
  • 1 bunt kruspersille

Rødløkskompott

  • 4 stk rødløk
  • 4 ss smør
  • 6 ts sukker
  • 4 ss eplecidereddik
  • 1 ts balsamicoeddik
  • salt og pepper

Oppskrift

Dette er forretten sauebonden Jan Erik fra Sørreisa lager i serien "Julegilde" som du kan se på Gildes Youtube-kanal i desember.

Slik gjør du: 

Start med Rødøkskompott: 

1. Skjær rødløk i tynne skiver. Ha løkstrimlene i en kjele med lokk. Sett plata på litt over middels.

2. Ha i litt smør. Når rødløken begynner å "svette" skrus varmen ned og lokket tas på. Rør slik at løken ikke brennes.

3. Når løken har blitt helt myk, skrus varmen opp til over middels. Ha i resten av smøret, sukker og eddik. La kjelen stå, rør jevnlig.

Kompotten er ferdig når all vesken har fordampet og kompotten er tykk og jevn.

Bruschetta: 

1. Stek loffskiver i pannen med smør, salt og pepper.

2. Når loffskivene er crispy smører du på et tynt lag med sennep.

3.  Legg deretter på lammerullskiver etter ønske

4. Topp med rødløkskompott

God jul, fra den norske bonden!