Julens smakfulle kjøttpudding

Julens smakfulle kjøttpudding

Ingredienser

  • 400 g Gilde Medisterdeig
  • 1 ts salt
  • 1 1.5 ss potetmel
  • 1 dl melk
  • 1 stk egg

Bland inn

  • 5 stk hakkede svisker
  • 1 ½ stk hakket løk
  • 1 ½ stk hakket eple
  • 1 ⅓ ts muskat
  • 1 ⅓ ts pepper
  • 1 ss kavring

Oppskrift

Slik gjør du:

Medisterdeig og salt kjøres i maskin 3-4 minutter til deigen er seig. Hell i melken og bland godt. 

Bland inn resten av ingrediensene. Rør godt sammen og sett deretter kaldt i ca 15 minutter.

Fordel deigen i en brødform og strø litt kavring over. Stekes midt i ovnen ved ca 160° C i ca 30 minutter. (Kjernetemperatur 72° C)

Server gjerne kjøttpudding med hjemmelaget kålstuing, kokte poteter og brun saus.

Svisker kan gjerne erstattes med tranebær!

Lag dobbel porsjon så har du også til medisterkaker som passer perfekt til juleribben:

Lag passe store boller ved hjelp av en spiseskje.

Brunes i stekepanne med litt smør. Varmes i ovnen ved ca 160° C i ca 15 minutter.

Står det Gilde på pakken kommer julematen fra den norske bonden