Julepostei med syltet rødløk og cornisons med julekrydder

Julepostei med syltet rødløk og cornisons med julekrydder

Ingredienser

  • 1 pk Gilde Julepostei
  • 1 pk Gilde lutefiskbacon
  • 1 beger aioli
  • 1 neve timian

Syltet rødløk i julekake

  • 2 stk rødløk
  • 1 glass cornisons
  • syltekake - 3 deler vann – 2 deler sukker – 1 del eddik
  • 4 stk stjerneanis
  • 6 stk nellikspiker
  • 1 stk laubærblad

Knekkebrød

  • 3 dl rugmel
  • 2 dl hvetemel
  • 2 ss linfrø
  • ½ ts natron
  • 2 ss mørk sirup
  • 2 dl vann
  • 1 ss karve
  • 2 ss gresskarfrø
  • 1 ss flaksalt

Oppskrift

  1. Varm ovnen til 180 grader. Bland sammen rugmel, hvetemel, linfrø og natron i en bolle. Ha i sirup, vann og karve og bland godt sammen. Ha ev. i mer vann.
  2. Kjevle ut deigen så tynn som mulig. Trykk ut runde knekkebrød ved å bruke baksiden på en bolle i den størrelsen du ønsker.
  3. Finn et lite glass til sirkel i midten. Legg sirklene på en stekeplate med bakepapir. Dryss over flaksalt og hakkede gresskarfrø og stek på 180 °C i 5-7 min, eller til de har fått en gylden, fin farge. 
  4. Lag syltet løk og agurk. Kok opp syltelake til sukkeret smelter og legg i alt krydder. Ha i rødløk i tynne båter, og delte små cornisons( de er allerede syltet, men vil ta til seg mer julesmak av krydderet) La stå i minst en time – men gjerne over natten. Dette er også en fin julegave å gi bort sammen med et beger Julepostei – perfekt vertinnegave! 
  5. Stek lutefiskbacon i stekepanne og ha aioli i skål. Lun leverposteien i ovnen på 150 grader i 10 min. 
  6. Server Leverposteien toppet med lutefiskbacon og timian på en fjøl med syltet rødløk og hjemmelaget knekkebrød. 

Ps: Dette tilbehøret er godt til alt av Gilde sitt julepålegg også. Perfekt på lunsjbordet i førjulstiden!

Sammen med 18 000 norske bønder jobber vi hardt for å levere den tryggeste maten i Europa.