Juleramen med ribbe

Juleramen med ribbe

Juleramen med ribbe
  • Tilbredningstid:

    40 min

Lei av de kjente julesmakene og tradisjonskost i jula? Lag en deilig ramen med masse smak og bruk rester etter juleribba, så kan vi nyte den på en annerledes måte og forhindrer vi matsvinn i romjulen.

Ingredienser

Du trenger:

  • 4 biter Rester av ribbe (4-8 biter)
  • 1 pk ramen nudler
  • 2 stk egg
  • 1 l kyllingbuljong (2 stk terninger)
  • 2 stk stjerneanis
  • 3 ss Ingefær
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 stk chili
  • 2 ts sukker
  • 100 gr bønnerspirer
  • 2 pk pack choi - eller spinat
  • ½ agurk
  • 2 stk vårløk
  • 2 ss riseddik
  • 4 ss Tamari dark soyasaus

Oppskrift

Slik gjør du:

1. Tilbered nudlene etter anvisning på pakken og skyll de i kaldt vann.

2. Finhakk hvitløk, chili og ingefær og fres litt i olje i en kjele. Ha i buljongvann, stjerneanis og sukker. Kok opp og rør inn riseddik og soyasaus 

3. Skjær ribben i skiver og stek i stekepanne til de er sprøstekt. Imens koker du egg klare til Ramensuppa.

4. Fordel nudler i 4 boller, topp med varm buljong, bønnespirere, pack choi og skrelt agurk i grove biter. Legg på skiver av ribbe, et halvt egg og tilslutt hakket vårløk og koriander. 

God jul, fra den norske bonden!