Juleramen med ribbe

-
Tilbredningstid:
40 min
Lei av de kjente julesmakene og tradisjonskost i jula? Lag en deilig ramen med masse smak og bruk rester etter juleribba, så kan vi nyte den på en annerledes måte og forhindrer vi matsvinn i romjulen.
Ingredienser
Du trenger:
- 4 biter Rester av ribbe (4-8 biter)
- 1 pk ramen nudler
- 2 stk egg
- 1 l kyllingbuljong (2 stk terninger)
- 2 stk stjerneanis
- 3 ss Ingefær
- 2 fedd hvitløk
- 1 stk chili
- 2 ts sukker
- 100 gr bønnerspirer
- 2 pk pack choi - eller spinat
- ½ agurk
- 2 stk vårløk
- 2 ss riseddik
- 4 ss Tamari dark soyasaus
Oppskrift
Slik gjør du:
1. Tilbered nudlene etter anvisning på pakken og skyll de i kaldt vann.
2. Finhakk hvitløk, chili og ingefær og fres litt i olje i en kjele. Ha i buljongvann, stjerneanis og sukker. Kok opp og rør inn riseddik og soyasaus
3. Skjær ribben i skiver og stek i stekepanne til de er sprøstekt. Imens koker du egg klare til Ramensuppa.
4. Fordel nudler i 4 boller, topp med varm buljong, bønnespirere, pack choi og skrelt agurk i grove biter. Legg på skiver av ribbe, et halvt egg og tilslutt hakket vårløk og koriander.
God jul, fra den norske bonden!