Juleskinke med klementinsalat

Juleskinke med klementinsalat

Ingredienser

  • 1 pk juleskinke
  • 50 g smør
  • 1 stk zest / saft av appelsin
  • 8 stk klementiner
  • 200 g salattopper
  • 1 klase grønne druer
  • 2 stk stangselleri
  • 2 never bladpersille
  • 150 g blåmuggost
  • 4 ss creme fraiche
  • 1 dl valnøtter
  • Lefser

Oppskrift

  1. Bland smør med appelsinzest og sitronsaft og smør juleskinken med dette. Varm den i en ildfast form på 180 grader i 15 min.
  2. Rør sammen blåmuggost og creme fraiche og lag en grov ostekrem.
  3. Legg salattopper på et stort fat, fordel utover skiver av klementin, stangselleri i staver, delte druer og grovhakkede valnøtter.
  4. Server skiver av juleskinke med klementinsalat, strø over hakket persille og server med ostekrem og lefser.