Karbonader med brun saus

Karbonader med kokt potet, stekt rødløk og brun saus

Karbonader med kokt potet, stekt rødløk, brun saus og bladpersille

Ingredienser

  • 1 pakke Gilde karbonader
  • 8 poteter
  • bladpersille
  • 1 brokkoli

Stekt løk

  • 3 store rødløk
  • 1 ss smør
  • salt og pepper
  • ½ ts sukker

Brun saus

  • smør
  • hvetemel
  • vann
  • 1 terning kjøttbuljong
  • 2 ss soyasaus
  • salt og pepper

Oppskrift

  1. Kok poteter og lag stekt løk og brun saus.
  2. Stekt løk: Skrell løken og del den ringer. Smelt smøret i en stekepanne over middels høy varme og ha i løken. La løken surre til den begynner å bli myk og tar farge, slå ned varmen og la løken steke til den blir pent burn. Smak til med salt, nykvernet pepper og litt sukker.
  3. Brun saus: Lag brun saus ved å smelte og brune smøret. Tilsett hvetemel og brun over svak varme til blandingen får en nøttebrun farge. Spe med varm kraft eller buljong, og visp kraftig mellom hver gang du sper slik at du ikke får klumper i sausen.
  4. La sausen småkoke i ca. 10 minutter. Tilsett soyasausen og smak til med salt og pepper.
  5. Stek karbonadene i litt smør i stekpanne og ha over litt bladpersille til slutt. Server karbonadene med stekt løk, poteter, og brun saus.

Tips: Godt med brokkoli, ertestuing eller andre kokte grønnsaker til.

Produkter i oppskriften