Karbonader med nordisk vri

Karbonader med nordisk vri

Karbonader med hjertesalat med bokhvete blandet med raspet squash, brokkoli, reddik og rødløk.

Karbonader med delt hjertesalat med bokhvete blandet med raspet squash og brokkoli, skivet reddik og rødløk i tynne båter. Servert med fetaostkrem og godt brød.

Ingredienser

4 voksne

  • 1 pk karbonader fra Gilde
  • bokhvete eller guinoa til fire personer
  • 2 hjertesalater
  • ½ raspet squash
  • 1 raspet brokkoli
  • 4 reddik
  • 1 rødløk
  • 1 ss sesamolje
  • 2 ss soya
  • koriander

fetaostkrem

  • 1 blokk fetaost
  • 1 beger kesam
  • pepper
  • saft av ½ lime
  • 1 fedd finhakket hvitløk
  1. Tilbered bokhvete etter pakningsbeskrivelsen – eller bruk guinoa eller couscous hvis du vil. La den stå og bli kald.
  2. Del hjertesalaten i to og legg den på fat.
  3. Rasp squash og brokkoli med et grovt rivjern. Du kan eventuelt bruke kniv til å skjære av de små toppene på brokkolien hvis du vil. Del reddiker i tynne skiver og rødløk i tynne båter. Bland dette sammen og hell over litt sesamolje og soyasaus.
  4. Topp hjertesalaten med grønnsaksmiksen.
  5. Bland ingrediensene til fetaost kremen. Rør godt sammen men la den være litt grov.
  6. Stek karbonader i litt smør og server de sammen med små smakfulle reder av grønnsaker toppet med coriander og fetaostkrem.

Tips: Godt med litt ristet brød til. Bruk de urtene du vil – og har du ikke sesamolje så bruk litt olivenolje – eller kun saften av lime eller appelsin.

Produkter i oppskriften