Karbonader med ovnbakte søtpoteter

Karbonader med ovnbakte søtpoteter

Karbonader med ovnbakte søtpoteter, pastinakk, rødbeter og syltet rødløk i ringer, og dressing med creme fraiche, dijon sennep og timian

Ingredienser

4 voksne

  • 1 pose karbonader fra Gilde
  • 2 store søtpoteter
  • 3 pastinakk
  • 2 store rødbeter
  • 1 sitron
  • olje
  • salt og pepper
  • timian
  • 1 dl eplecidereddik
  • 3 dl vann
  • 1 dl sukker
  • 5 g fersk ingefær
  • 3 rødløk
  • 1 beger crème fraiche
  • 1-2 ss Dijon sennep
  1. Start med å lage syltet løk: Kok opp vann, eddik, sukker og ingefær skåret i skiver. La det småkoke til sukkeret har løst seg opp.
  2. Rens løken og skjær den i tynne skiver. Legg løkskivene over en varme laken og trekk kasserollen til side. La løkskivene ligge og avkjøle seg i laken og hell alt på et norgesglass så har du til flere middager.

  3. Skrell og del grønnsakene i grove biter å ha de i en ildfast form. Ha over litt olje og saften av en sitron. Topp med salt og pepper og stek de i ovnen på 200 grader i ca 30-40 min.
  4. Rør inn dijonsennep i et beger med crème fraishe og vips så har du verdens enkleste dressing.
  5. Stek karbonadene og server de med syltet rødløk, ovnsbakte grønnsaker toppet med timian –og dijondressing.

Produkter i oppskriften