Karbonader med ovnsbakte grønnsaker og timianrømme

Karbonader med ovnsbakte grønnsaker og timianrømme

Ingredienser

  • 1 pk karbonader
  • 500 g potet
  • ½ stk squash
  • 2 stk rød paprika
  • 4 fedd hvitløk
  • 2 ss ojle
  • ½ stk purre
  • 1 stk sitron

Garnityr

  • 2 stk rødløk
  • 1 stk rød chili
  • 1 dl sukker
  • 1 dl eddik

Dressing

  • 2 dl rømme
  • 1 neve frisk timian

Oppskrift

  1. Begynn med grønnsakene. Sett ovnen på 200 grader. Del opp potetene i båter og ha i en ildfast form. Del squash og paprika grovt. Legg de sammen med potetene i formen og ha over hele fedd av hvitløk. Ha over litt olje, salt og pepper. Stek i ovnen i ca. 35 min.
  2. Del opp purren i mindre biter og la det steke i formen de siste 5-10 minuttene.
  3. Stek karbonadene varme i litt smør i en stor panne. Dryss over litt frisk timian på slutten av steketiden.
  4. Kok opp 5 dl vann med 1 dl sukker og 1 dl eddik. Skjær rødløken i ringer og la det trekke i vannet i ca. 15 min på lav varme.
  5. Bland sammen rømme med finhakket timian til servering.