Kjøttkaker med gulrotstuing

Kjøttkaker med gulrotstuing

Kjøttkaker med gulrotstuing, pannestekt grønnkål, syltet rødløk og ripsgele toppet med timian.
  • Tilbredningstid:

    40 min

Denne retten er inspirert av Kari Gunvor

Ingredienser

Du trenger:

  • 1 pakke Gilde kjøttkaker
  • 500 g gulrøtter
  • 30 g smør
  • 2 ss hvetemel
  • 1 dl helmelk
  • 1 dl fløte
  • salt og pepper
  • 75 g grønnkål
  • 1 frisk timian

Syltet rødløk

  • 2 stk rødløk
  • 1 dl sukker
  • 1 dl eddik
  • 2 dl vann

Oppskrift

Slik gjør du:

Skrell og del opp gulrøtter i mindre biter. Kok de møre i lettsaltet vann. Smelt smør i en kasserolle og ha i mel. Pisk sammen og tilsett mel og fløte. La det koke opp og bli litt tykt. Ha i gulrøtter og smak til med salt og pepper.

Syltet rødløk: Kok opp sukker, vann og eddik. La sukkeret smelte og trekk kjelen til siden. Skjer rødløk i ringer og la de trekke 10 min i laken. Sil av vannet.

Stek grønnkålen i litt olje i en steke panne til det blitt litt mykt. Stek Gilde kjøttkaker i litt smør i en stekepanne på middels temperatur, ca. 5 min på var side.

Server kjøttkakene med gulrotstuing, syltet rødløk og pannestekt grønkål. Ripsgele og timian som tilbehør!

Vel bekomme, fra den norske bonden!