Kjøttkaker med ovnsbakte småpoteter og kantarellstuing

Kjøttkaker med ovnsbakte småpoteter og kantarellstuing

Kjøttkaker med ovnsbakte småpoteter kantarellstuing med hvitløk, rosmarin og rørte tyttebær
  • Tilbredningstid:

    40 min

Denne oppskriften er inspirert av Gunnhild

Ingredienser

  • 1 pakke Gilde kjøttkaker
  • 600 gram små poteter
  • 4 fedd hvitløksfedd
  • 2 ss olje
  • salt og pepper
  • 200 g kantareller
  • 20 g smør
  • 1 neve fersk rosmarin
  • 1 dl kremfløte
  • 1 ½ dl rørte tyttebær

Oppskrift

Slik gjør du:

Ha poteter og hvitløk delt på midten i en ildfast form. Ha over olje, salt og pepper. Stek i ovnen på 200 grader i ca. 35 min.

Del opp kantareller og stek de gyldne i en stekepanne. Ha i litt fersk finhakket rosmarin. Hell over fløte og smak til med salt og pepper. La det småkoke i 5 minutter så det tykner litt. Stek Gilde kjøttkaker i litt smør i en stekepanne på middels temperatur, så de blir gjennomvarme.

Server Kjøttkakene med kantarellstuing, poteter og rørte tyttebær. Topp gjerne med litt ekstra rosmarin.

Vel bekomme, fra den norske bonden!