Kjøttpølser med søtpotetmos og karamelliserte gulrøtter

Kjøttpølser med søtpotetmos og karamelliserte gulrøtter

  • Tilbredningstid:

    40 min

Kjøttpølser kler litt sødme og hva er vel bedre enn søtpotemos? Dette smaker nydelig en kald høstdag etter tur i skogen – eller på en helt vanlig ons når du vil over overraske med noe godt.

Ingredienser

  • 1 pk Kjøttpølser med skinn fra Gilde
  • 2 stk store søtpoteter
  • ½ stk (saften fra) appelsin
  • 2 ss smør
  • 8 stk gulrøtter
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 dl appelsinjuice
  • 1 ss smør
  • 1 neve hakket timian eller gressløk
  • 1 beger lettrømme
  • 1 ss dijon sennep
  • ½ stk (saften fra) appelsin

Oppskrift

1. Skrell søtpotet og del i biter. Kok de møre i lettsaltet vann.

2. Skrell og del gulrøtter i to på langs og kok de i 10 min før du har de i en stekpanne sammen med smør og finhakket hvitløk. Stek de lett og ha i appelsinjuice. Kok opp og skru ned på lav varme og la gulrøttene bli karamellisert i den deilige appelsinjuicen.

3 Mos søtpotet med litt smør og ha i saften fra appelsin, salt og pepper.

4. Snittpølsene og stek de i smør. Server med søtpotetmos og karamelliserte gulrøtter og timian. Rør sammen rømmedressingen og du har et smakfullt måltid.

Tips: Ønsker du litt salt til er smuldret fetaost godt å toppe med.