Klassisk fårikål med vri

Klassisk fårikål med vri

Klassisk fårikål med vri

Ingredienser

  • 1 ½ kg Gilde fårikål
  • 1 ½ kg hodekål
  • 2 ts hel pepper
  • 3 stk laurbærblader
  • 2 ss mel
  • 4 dl vann
  • 2 ts salt
  • 2 stk persillerøtter
  • 6 fedd hvitløk

Urtesmør

  • 4 ss smør
  • 1 neve timian/bladpersille
  • ½ stk sitronsaft
  • salt og pepper
  • rugbrød

Oppskrift

Slik gjør du:

1. Del hodekålen i biter. Legg kjøtt og kål lagvis  i en gryte. Pudre lett mellom lagene med litt mel og ha over salt og pepper. Ønsker du å avansere i smak har du også i delte persillerøtter og hvitløksfedd grovhakket. Hell på vann. Kok opp å la farikålen trekke på svak varme til kjøttet er mørt. Dette tar rundt 2 timer.

 

2. Server fårkålen med rugbrød med urtesmør. Rør sammen smør, grovhakkede urter, sitronsaft og salt og pepper og nyt en deilig høstmiddag.

Produkter i oppskriften

Har dyra det godt, blir maten god.

Alle norske husdyr er beskyttet av den norske dyrevelferdsloven.