Klassisk fårikål med vri

Klassisk fårikål med vri

Klassisk fårikål med vri

Ingredienser

  • 1 ½ kg Gilde fårikål
  • 1 ½ kg hodekål
  • 2 ts hel pepper
  • 3 stk laurbærblader
  • 2 ss mel
  • 4 dl vann
  • 2 ts salt
  • 2 stk persillerøtter
  • 6 fedd hvitløk

Urtesmør

  • 4 ss smør
  • 1 neve timian/bladpersille
  • ½ stk sitronsaft
  • salt og pepper
  • rugbrød

Oppskrift

Slik gjør du:

1. Del hodekålen i biter. Legg kjøtt og kål lagvis  i en gryte. Pudre lett mellom lagene med litt mel og ha over salt og pepper. Ønsker du å avansere i smak har du også i delte persillerøtter og hvitløksfedd grovhakket. Hell på vann. Kok opp å la farikålen trekke på svak varme til kjøttet er mørt. Dette tar rundt 2 timer.

 

2. Server fårkålen med rugbrød med urtesmør. Rør sammen smør, grovhakkede urter, sitronsaft og salt og pepper og nyt en deilig høstmiddag.

Har dyra det godt, blir maten god.

Alle norske husdyr er beskyttet av den norske dyrevelferdsloven.