Klassisk lasagne med kjøttdeig

Klassisk lasagne med kjøttdeig

  • Tilbredningstid:

    30 min

Ingredienser

Kjøttsaus

  • 1 stk gul løk
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 ss olje
  • 400 gram kjøttdeig
  • ½ ss tørket oregano
  • 1 neve frisk timian
  • 4 ss tomatpure
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 1 dl vann
  • 2 klyper Salt og pepper

Bechamelsaus

  • 100 g smør
  • 1 dl hvetemel
  • 7 dl melk
  • 200 g revet ost
  • ½ ts revet muskat eller hvitpepper
  • 1 klype salt

Øvrige ingredienser

  • 1 pakke lasagneplater
  • 4 porsj salat

Oppskrift

  1. Sett ovnen på 200 grader.
  2. Skrell og finhakk løk og hvitløk. varm olje i en stekepanne og stek løken sammen med kjøttdeigen til det er gylden.
  3. Ha i urter, tomatpure og tomater på boks. Smak til med salt og pepper. La det små koke i 15 min.
  4. Smelt smøret i en gryte. Pisk ned melet og rør godt sammen. Ha i melken, litt om litt. la det småkoke til det tykner. tilsett halvparten av osten. Ha i krydder og salt.
  5. Legg lasagneplater, kjøtt saus og bechamelsaus i tre lag. Bruk en stor ildfastform med høy kant. Viktig att avslutte med ett lag lasagneplater, hvitsaus og resten av osten.
  6. Stek i ovnen i ca 40 min og la den hvile 10 min før servering. Smaker godt med litt frisk salat med balsamico eddik!