Lammeburger med potetstrips

Lammeburger med potetstrips

Lammeburger med potetstrips

Ingredienser

Lammeburger

  • 500 g kvernet lammekjøtt av bog
  • 2 ss hakket persille
  • ½ stk rødløk i små terninger
  • 2 ss brødsmuler
  • 1 stk egg
  • 1 fedd finhakket hvitløk
  • ½ ts spisskummin
  • 1 ss worcestersaus
  • 1 ss olivenolje
  • salt og pepper

Til topping

  • 1 stk rødløk i skiver
  • 2 never spinat

Potetstrips og dressing

  • poteter
  • 2 ss olivenolje
  • salt og pepper
  • frisk persille
  • 3 dl lettrømme
  • 3 ss majones
  • 1 neve finhakket dill

Oppskrift

Slik gjør du:

 

Lammeburger:

Kvern lammekjøttet og bland sammen med persille, rødløk, brødsmuler, egg, hvitløk, spisskummin, worcestersaus, salt og pepper. Del i fire like store deler og form til runde flate burgere. Stek på middels varme med olivenolje til de er gjennomstekt.

 

Poteter:

Vask potetene og del i tynne strips, bland sammen med olivenolje, salt og pepper. Stek på 200 grader i 15-20 minutter. Følg godt med slik at de ikke blir brent men sprø. Strø over frisk persille ved servering.

 

Dressing:

Bland sammen og bruk som dip til stips og som dressing på burgeren.

Har dyra det godt, blir maten god.

Alle norske husdyr er beskyttet av den norske dyrevelferdsloven.