Lammestek med potetbåter, aspargesbønner og fetaostkrem

Lammestek med potetbåter, aspargesbønner og fetaostkrem

Lammestek med potetbåter, aspargesbønner og fetaostkrem

Ingredienser

  • 1 stk Gilde lammestek
  • 50 g smør
  • 1 stk rosmarinplante
  • 3 stk sitron
  • 1 pk aspargesbønner
  • 7 fedd hvitløk
  • salt og pepper

Ovnsbakte poteter

  • poteter
  • 4 ss olivenolje
  • 2 ss smør
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 stk sitronsaft
  • 2 stilker rosmarin
  • salt og pepper

Fetaostkrem

  • 3 dl creme fraiche
  • 1 fedd finhakket hvitløk
  • 1 pk fetaost

Oppskrift

Slik gjør du:


1. La lammesteken ligge i romtemperatur i en time eller to før du gnir den inn med salt, pepper og rosmarin. Skjær små lommer med en knivspiss og stikk inn deler av hvitløksfedd og litt smør – eller åpne steken og fyll den med krydderet og surr den på nytt. Brun steken i stekepanne i litt smør og legg den så i en ildfast form. Plasser et steketermometer i den tykkeste delen og stek på 125 grader i ovnen. Når steketermometeret viser 63 grader er steken rosa – ved 69 helt gjennomstekt. La steken hvile i 20 min før du skjærer den i skiver.

 

2. Imens steken står i ovnen lager du tilbehøret. Del poteter i båter og legg i ildfast form sammen med grovhakket hvitløk, olje, smør, salt og pepper og mye rosmarin. Ha over sitronsaft så blir de lett karamelliserte.

Forvell aspargesbønnene og del sitronene i to og pannestek de lett til de blir gyllene. Rør sammen ingrediensene til fetaostkremen og vips så har du deilig påskemiddag.

 

3. Fordel aspargesbønnene på et fat og skvis sitron over. Legg på skiver av lammestek og halve sitroner. Server med potetbåter, fetaostkrem og rosmarin.

Har dyra det godt, blir maten god.

Alle norske husdyr er beskyttet av den norske dyrevelferdsloven.