LUN JULESALAT MED MEDISTERKAKER

LUN JULESALAT MED MEDISTERKAKER

LUN JULESALAT MED MEDISTERKAKER
  • Tilbredningstid:

    30 min

Det er alltid masse grønnsaker, ost, frukt og restemat igjen etter julemiddagene i romjulen. Og hva er vel bedre enn å få brukt opp det meste i en fyldig salat som metter?

Ingredienser

Du trenger

  • 1 pk Gilde medisterkaker
  • ¼ stk rødkål
  • 1 pose spinat
  • 1 stk pære
  • 6 stk fiken
  • 1 stk granateple
  • 1 neve valnøtter
  • 100 g gorgonzola
  • 4 skiver rugbrød

Vinegrette

  • 4 ss olivenolje
  • 1 ts dijonsennep
  • 1 sitron sitronsaft
  • timian

Oppskrift

Slik gjør du:

1. Finsnitt rødkål å legg den utover et fat, vend inn spinat, pære i biter og delte fiken.

2. Topp med granateplefrø, panneristede hakkede valnøtter og biter av gorgonzola.

3. Bland sammen vinegretten og ringle den over.

4. Stek medisterkaker med smør i stekepannen. Del og vend de inn i salaten.

Topp med timian. Godt med rugbrød eller annet godt julebrød .

Tips: Bruk det du har i huset av frukt og grønnsaker. Rosiner, klementiner, epler og andre salater fungerer like godt i en julesalat. Ikke glem de andre nøttene heller. Hakkende hasselnøtter og mandler etter en runde i stekepannen smaker himmelsk som topping på en salat eller rotmos. Julepølse eller ribbe er det bare å kutte i biter å mikse med en smaksrik salat eller ha det i en "pytt i panne". Husk at du kan lage pulled pork av restebitene fra ribben. Det kan du bruke i taco, bowls, som kveldsnacks eller som topping på en grønnsaksrett. 

God jul, fra den norske bonden!