Lutefisk med bacon og ertekrem

1t Middels 4 pers.

Lutefisk med bacon og ertestuing

Lutefisk med bacon og ertestuing er spesielt populært på vestlandet. For noen blir det ikke jul uten!

Fremgangsmåte

1

Slik gjør du

Legg lutefisken i en langpanne. Ha over litt salt og dekk den med aluminiumsfolie. Bak lutefisken på 200 grader til den er gjennomstekt. Det tar ca 40 minutter. Tin erter og ha de i en bolle sammen med sitronsaft, salt og pepper. Ønsker du litt fløte i kan du ha i det.

Kok poteter – husk at mandelpoteter skal kun trekke i det kokende vannet.

2

Stek bacon

Stek bacon i stekepanne til det er sprøtt og gyldent. Stek finhakket sjalottløk i smør i en kjele, ha i mel og rør inn hvitvin, fløte, Gudbrandsdalsost og sennep. La sausen småkoke i 5 min. mens du rører. Smak til med salt og pepper.

3

Server

Server Lutefisken toppet med lutefiskbacon og fersk timian, ertekrem , poteter og deilig brunostsaus.

Vel bekomme, fra den norske bonden!