Lutefisk med lutefiskbacon

Lutefisk med lutefiskbacon

Ingredienser

  • 3 kg lutefisk
  • 3 ss salt
  • 2 pk lutefiskbacon
  • 1 kg mandelpoteter

Ertekrem

  • 1 pose frosne erter
  • 3 ss sitronsaft
  • Salt og pepper

Brunostsaus

  • 2 stk sjalottløk
  • 2 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • 2 dl hvitvin
  • 50 g Gudbrandsdalsost
  • 2 ss sennep
  • Salt og pepper
  • Timian

Oppskrift

  1. Legg lutefisken i en langpanne. Ha over litt salt og dekk den med aluminiumsfolie. Bak lutefisken på 200 grader til den er gjennomstekt – ca 40 min.
  2. Tin erter og ha de i en bolle sammen med sitronsaft, salt og pepper. Ønsker du litt fløte i kan du ha i det. Kok poteter – husk mandel skal kun trekke i det kokende vannet.
  3. Stek bacon i stekepanne til det er sprøtt og gyldent.
  4. Stek finhakket sjalottløk i smør i en kjele, ha i mel og rør inn hvitvin, fløte, Gudbrandsdalsost og sennep. La sausen småkoke i 5 min. mens du rører.
  5. Smak til med pepper og salt.

Server Lutefisken toppet med lutefiskbacon og fersk timian, ertekrem , poteter og deilig brunostsaus.

Står det Gilde på pakken kommer julematen fra den norske bonden