Meat lovers-pizza

Meat lovers-pizza

Meat lovers-pizza
  • Tilbredningstid:

    45 min

Obs: Tilberedningstid + heving tilsvarer 1-1,5 time

Ingredienser

Amerikansk pizzabunn

  • 1 kg hvetemel
  • 50 g fersk gjær
  • 1 ts salt
  • 1 ss sukker
  • 7 dl vann

Kjøttsaus

  • 1 stk løk
  • 2 stk hvitløksfedd
  • 1 pk Gilde karbonadedeig
  • 800 g plommetomater
  • 2 ts olivenolje
  • 3 ss balsamicoeddik
  • 2 ss hakket frisk oregano
  • 1 ts sukker
  • salt og pepper

Oppskrift

Smuldre gjær i melet og bland inn resten av ingrediensene. Elt godt, helst med en kjøkkenmaskin med eltekrok, ca. 10 minutter, så du får en glatt og smidig deig. Dekk til og hev deigen i ca. 1 time.

Finhakk løk og hvitløk og fres mykt i olivenolje, ca. 5 minutter. Ha i kjøttet, stek videre mens kjøttet hakkes i biter. Rør i tomatpuré og fres videre i 1 minutt. Ha i tomater, balsamico, basilikum, sukker, salt og pepper og la småkoke til en tykk saus. Koketiden varierer om du bruker ferske, solmodne tomater eller tomater på boks. Med ferske, søte tomater holder det at sausen koker i 5-8 minutter, men fordi tomater på boks har mer syre trenger de å koke i minst 45 minutter for at sødmen skal komme fram. Smak til med sukker, salt og pepper.

Sett ovnen på 230 °C. Press deigen ut i en liten langpanne eller rund pizzapanne (ev. paiform). Sørg for at det blir en litt tykk kant rundt hele. Fordel kjøttsausen utover, la gjerne kanten være uten saus, og topp med revet ost, pepperoni og skinke. Stek i ovnen i 20-25 minutter. Dekk gjerne til toppen om den blir for mye stekt. Server med grovhakket basilikum.

Vel bekomme, fra den norske bonden!