Medisterkaker med saltbakte kålrot og kryddersmør

Medisterkaker med saltbakte kålrot og kryddersmør

Ingredienser

  • 1 pakke Gilde medisterkaker
  • 3 ss smør
  • 2 stk små kålrot
  • 1 kg grovsalt
  • 200 g smør
  • 1 neve gressløk
  • 2 fedd hvitløk

Oppskrift

  1. Hell grovt havsalt i en ildfast form, plasser kålroten oppi og bak den i 1 -1,5 t på 200 grader. Kommer litt an på størrelsen.
  2. Finhakk urter og hvitløk og kna det inn i smøret. Form små porsjonsboller av kryddersmøret eller en lang pølse du kan ha i kjøleskapet til andre retter også.
  3. Stek medisterkaker i smør og server de sammen med delt kålrot med kryddersmør. Dette tilbehøret er godt til pinnekjøttet også!

Står det Gilde på pakken kommer julematen fra den norske bonden