Pastagryte med kjøttpølser

Kremet pastagryte med kjøttpølser

Kremet pastagryte med middagspølser, fennikel og parmesan.

Ingredienser

  • 600 g Kjøttpølse
  • 2 ss olivenolje
  • 1 rød paprika
  • 1 gul løk
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 ts malt fennikel
  • 1 ts paprikakrydder
  • salt og pepper
  • 2 ss hvitvinseddik
  • 400 g hakkede tomater
  • 6 dl kjøttbuljong
  • 300 g pasta penne
  • 2 dl kremfløte
  • 40 g parmesan

Oppskrift

  1. Forbered ingrediensene: Paprika i terninger, løk i terninger, hvitløk finhakket, kjøttpølse i terninger og revet parmesan.
  2. Varm olje i en passe stor gryte på middels høy varme, stek paprika og løk til de begynner å bli myke. (6-8 min) Rør inn hvitløk, krydder, salt og pepper. Legg i middagspølse terninger og stek videre i noen minutter. Tilsett hakkede tomater, hvitvinseddik, buljong og pasta. Bland godt sammen. (Pastaen skal være dekket med væske, tilfør mer vann hvis nødvendig).
  3. Kok opp, reduser varmen og sett på lokk. Sjekk hver femte minutt, rør lett og tilfør mer vann hvis nødvendig.
  4. Når pastaen er ferdig kokt rører du inn parmesan og fløte. Sett gryten til side og la den hvile i noen minutter før du strør over hakket basilikum og gjerne mer parmesan.
  5. Server med hvitløksbrød.