Penne pasta med kjøttsaus av Karbonadedeig

Penne pasta med kjøttsaus av Karbonadedeig

  • Tilbredningstid:

    20 min

Ingredienser

  • 400 g karbonadedeig
  • 2 ss olje
  • 1 stk Gul løk
  • 4 fedd hvitløk
  • 5 dl blandede grønnsaker, bruk noe av det du har hjemme som gulrøtter, squash, brokkoli, sopp eller fennikel
  • 2 bokser hakkede tomater
  • 1 ss tørket oregano
  • 2 ts paprikapulver
  • 1 klype sort pepper
  • 1 klype salt
  • 2 ss tomatpuré
  • 3 dl vann
  • 1 terning kjøttbuljong
  • 4 porsj. fullkornpasta
  • 4 klyper fersk timian

Oppskrift

  1. Bruk en stor gryte eller en dyp stekepanne. Hell olje i pannen og varm godt opp. Stek karbonadedeigen i to omganger for best resultat. Bruk en gaffel eller stekespade for å dele den opp.
  2. Tilsett grovhakket løk og finhakket hvitløk i karbonadedeigen. La det surre til løken er myk. Tilsett grønnsaker skåret i biter. Ha i to bokser hakkede tomater, krydder, tomatpuré, buljong og vann. Rør godt og la det småkoke i ca. 15-20 minutter under omrøring.
  3. Kok opp pasta i henhold til anvisningen på pakken mens sausen koker. Bruk gjerne fullkornspasta. Strø over fersk timian rett før servering.

Godt med parmesan over!