Pinnekjøttpizza med juletopping

30m Middels 4 pers.

Pinnekjottpizza

Hvor deilig er det ikke med pizza i romjulen? Her har du en variant der du kan bruke restene av pinnekjøttet til topping sammen med friskt granateple. Denne retten kan ta opp til 1 time å lage dersom du lager bunnen selv.

Fremgangsmåte

1

Pizzadeig

Bland mel, gjær og salt i en bakebolle og ha i vann og olivenolje. Elt deigen smidig i en kjøkkenmaskin, ca 10 min. Dekk toppen med plastfolie og la deigen heve i 30 min på et lunt sted. Kjevle ut 4 porsjonspizzaer så tynt du klarer og legg de på bakepapir.

2

Pizzafyll

Bland crème fraiche med hakket hvitløk, salt, pepper og honning og smør bunnene. Ha over godt med revet ost og topp med rødløk i ringer og revet pinnekjøtt.

3

Sett i ovnen og ha over topping

Stek pizzaene i ca 8-10 min og ha over granateplefrø, skivede epler vendt i saften av lime, godt med ruccula og timian.

En deilig julepizza!

Tips: Prøv tyttebær istedenfor granateple hvis det er det du har i hus, eller bytt pinnekjøtt med ribbe. Grønnkål er også godt til istedenfor ruccula, men la den steke med de siste minuttene hvis du velger det.

God jul, fra den norske bonden! 🎅🏻