Pinnekjøttsupe

Pinnekjøttsuppe

Pinnekjøttsuppe

Selv etter verdens beste pinnekjøttmiddag kan det være mer igjen. Så hvorfor ikke lage veredens beste pinnekjøttsuppe? Bruk restene og lag et nytt, spennende måltid.

Ingredienser

  • Rester av Gilde pinnekjøtt
  • 1 eske gule tørre erter
  • 4 liter væske inkludert kraften fra pinnekjøttet (maks 40 % kraft ellers blir det for salt)
  • pastinakk
  • sellerirot
  • kålrabi
  • pepper
  • timian
  • rosmarin

Oppskrift

  1. La ertene ligge i bløt over natten, og hell av vannet.
  2. Legg de i en stor kjele, fyll på med væske og kraft, rotgrønnsaker og krydder og la småkoke mens dere er ute på en juletur (et par timer).
  3. Ha i pinnekjøttrestene og smak til med sennep.

Server med godt brød.

Står det Gilde på pakken kommer julematen fra den norske bonden