Pinnekjøtt-taco med lettsaltet rødkål og paprika

Pinnekjøtt-taco med lettsaltet rødkål og paprika

Pinnekjøtt-taco med lettsyltet rødkål og paprika, yoghurtdressing og søtpotetaioli. Fin som restemat!

Ingredienser

  • 1 kjele ferdig kokt pinnekjøtt fra Gilde
  • 12 stk tortillas
  • 1 stk hode rødkål (ikke så stor)
  • 1 stk stor rødkål
  • 1 stk paprika
  • 1 stk chili
  • Syltelake - 3 deler vann, 2 deler sukker, 1 del eddik
  • 1 ts korianderfrø
  • 100 g gresskarfrø
  • Salattopper
  • 1 neve koriander

Dressing

  • 1 dl tyrkisk yoghurt
  • 1 ss honning
  • 1 lime saften fra
  • Salt og pepper

Søtpotet-aioli

  • 1 stk liten søtpotet
  • 2 stk eggeplommer
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 ½ dl olivenolje
  • 2 ss sitronsaft
  • Salt og pepper

Oppskrift

  1. Kok pinnekjøtt – følg en klassisk oppskrift.
  2. Lag søtpotetaioli, - Skrell søtpotetene og skjær dem i terninger. Kok dem møre i saltet vann i ca. 10 minutter. Hell av vannet og la potetbitene avkjøles. Legg potetene i en blender eller bruk en stavmikser, og bland inn hvitløk og eggeplommer. Hell oljen i potetblandingen i en fin stråle mens mikseren går. Bland i sitronsaften og smak til med salt og pepper. 
  3. Kok opp syltelake sammen med koriander frø og legg i finsnittet rødkål, hakket chili, strimlet paprika og rødløk i lake og la stå i minst en time før det brukes. Lag gjerne dobbel mengde så har du til senere i desember også! 
  4. Plukk pinnekjøttet av beina og dra det fra hverandre så det blir pulled pinnekjøtt :-) Rør sammen den enkle yoghurtdressingen. Varm tortillas, topp med søtpotetaioli, salattopper, pulled pinnekjøtt, syltede grønnsaker og yoghurtdressing. Topp med ristede gresskarfrø og koriander. 

Tips: Bruk gjerne rester av ribbe til denne retten også.

Står det Gilde på pakken kommer julematen fra den norske bonden