Pizza Diablo

Pizza Diablo

Pizza Diablo
  • Tilbredningstid:

    45 min

Obs: Tilberedningstid + heving tilsvarer 1-1,5 time

Ingredienser

ITALIENSK PIZZABUNN

  • 1 kg hvetemel (helst tippo 00)
  • 15 g fersk gjær
  • ½ ss salt
  • 1 olivenolje olivenolje
  • 7 ½ dl lunkent vann

SPICY TOMATSAUS

  • 1 stk løk
  • 2 stk hvitløksfedd
  • 1 stk rød chilli
  • 800 g plommetomater (ferske eller hermetiserte)
  • 2 ts olivenolje
  • 3 ss balsamicoeddik
  • 2 ss hakket fersk basilikum eller oregano
  • 1 ts sukker
  • salt og pepper

TOPPING

  • 1 stk rødløk
  • 1 stk rød chili
  • 2 pk Gilde Chorizo
  • 2 pk Gilde Pepperoni
  • 100 g jalapenos
  • 4 pk fersk mozzarella

Oppskrift

Slik gjør du:

Smuldre gjær i melet og bland inn resten av ingrediensene. Elt godt, helst med en kjøkkenmaskin med eltekrok, ca. 10 minutter, så du får en glatt og smidig deig. Dekk til og hev deigen i minimum 1 time eller til dobbel i størrelse. 

Finhakk løk, hvitløk og chili og fres mykt i olivenolje, ca. 5 minutter. Rør inn tomatpuré og fres videre i 1 minutt. Ha i tomater, balsamico, urter, sukker, salt og pepper, og la småkoke til en tykk saus. Koketiden varierer om du bruker ferske, solmodne tomater eller tomater på boks. Med ferske, søte tomater holder det at sausen koker i 5-8 minutter, men fordi tomater på boks har mer syre trenger de å koke i minst 45 minutter for at sødmen skal komme fram. Du kan kjøre sausen glatt med stavmikser om du ønsker. Smak til med sukker, salt og pepper. 

Sett ovnen på 230 °C, gjerne med en pizzastein i. Kjevle ut tynne pizzabunner på et melet bord. Fordel tomatsaus utover. Del løk og chili i tynne skiver, og fordel utover pizzaen med chorizo, pepperoni, jalapenos og mozzarella i biter. Stek i ovnen i 15-20 minutter.

 

Tips! Har du tomatsaus til overs, kan den oppbevares i en tett boks i kjøleskapet og brukes til f.eks. pastaretter.

Vel bekomme, fra den norske bonden!