Pizza med kjøttboller

Pizza med kjøttboller

Pizza med kjøttboller
  • Tilbredningstid:

    45 min

Obs: Tilberedningstid + heving tilsvarer 1-1,5 time

Ingredienser

Amerikansk pizzabunn

  • 1 kg hvetemel
  • 25 g fersk gjær
  • 1 ts salt
  • 1 ss sukker
  • 7 dl vann

Tomatsaus

  • 1 stk løk
  • 2 stk hvitløksfedd
  • 800 g plommetomater (ferske eller hermetiserte)
  • 2 ts olivenolje
  • 3 ss balsamicoeddikk
  • 2 ss hakket fersk basilikum
  • 1 ts sukker
  • salt og pepper

Topping

  • 2 stk hvitløksfedd
  • 4 stk vårløk
  • 1 stk rød paprika
  • 400 g Gilde kjøttboller
  • 200 g revet ost

Oppskrift

Smuldre gjær i melet og bland inn resten av ingrediensene. Elt godt, helst med en kjøkkenmaskin med eltekrok, ca. 10 minutter, så du får en glatt og smidig deig. Dekk til og hev deigen i ca. 1 time.

Finhakk løk og hvitløk og fres mykt i olivenolje, ca. 5 minutter. Rør inn tomatpuré og fres videre i 1 minutt. Ha i tomater, balsamico, urter, sukker, salt og pepper, og la småkoke til en tykk saus. Koketiden varierer om du bruker ferske, solmodne tomater eller tomater på boks. Med ferske, søte tomater holder det at sausen koker i 5-8 minutter, men fordi tomater på boks har mer syre trenger de å koke i minst 45 minutter for at sødmen skal komme fram. Du kan kjøre sausen glatt med stavmikser om du ønsker. Smak til med sukker, salt og pepper.

Sett ovnen på 230 °C. Press deigen ut i en liten langpanne eller rund pizzapanne (ev. paiform). Sørg for at det blir en litt tykk kant rundt hele. Fordel tomatsausen utover, la gjerne kanten være uten saus. Finsnitt hvitløk og vårløk i tynne skiver og del paprika i små terninger. Fordel utover pizzaen med kjøttboller og revet ost. Stek i ovnen i 20-25 minutter. Dekk gjerne til toppen om den blir for mye stekt.

Vel bekomme, fra den norske bonden!