Pizza med Salami Siliana og sopp

Pizza med Salami Siliana og sopp

Pizza med Salami Siliana og sopp
  • Tilbredningstid:

    45 min

Obs: Tilberedningstid + heving tilsvarer 1-1,5 time

Ingredienser

Italiensk pizzabunn

  • 1 kg hvetemel (Helst tippo 00)
  • 15 g fersk gjær
  • ½ ss salt
  • 1 dl olivenolje
  • 7 ½ dl lunkent vann

Topping

  • 1 stk hvitløksfedd
  • 3 dl crème fraîche
  • 2 ss hakkede urter
  • 1 stk rødløk
  • 200 g div sopp - kantarell, aroma, sjampinjong
  • 2 pk Gilde Salami Siliana
  • 4 pk fersk mozzarella

Persillepesto

  • 1 bunt bunt persille
  • 50 g pinjekjerner
  • 1 stk hvitløksfedd
  • 1 dl olivenolje

Oppskrift

Slik gjør du:

Smuldre gjær i melet og bland inn resten av ingrediensene. Elt godt, helst med en kjøkkenmaskin med eltekrok, ca. 10 minutter, så du får en glatt og smidig deig. Dekk til og hev deigen i minimum 1 time eller til dobbel i størrelse. 

Sett ovnen på 230 °C, gjerne med en pizzastein i. Kjevle ut tynne pizzabunner på et bord med mel.

Mos hvitløk og rør inn i crème fraîchen med hakkete urter. Fordel utover pizzabunnene. Del rødløk i tynne skiver og store sopp i biter. Fordel utover pizzabunnene med salami siliana og fersk mozzarella i biter. Stek i ovnen i 15-20 minutter.

Kjør persille med pinjekjerner, hvitløk og olje til en jevn puré i en blender og server på toppen av pizzaen.

 

Vel bekomme, fra den norske bonden!