Pizza med smårettskinke

Pizza med smårettskinke

Pizza med smårettskinke
  • Tilbredningstid:

    45 min

Obs: Tilberedningstid + heving tilsvarer 1-1,5 time

Ingredienser

PIZZADEIG – grunnoppskrift

  • 1 kg hvetemel
  • 25 g fersk gjær
  • 1 ts salt
  • 7 dl vann

TOMATSAUS - grunnoppskrift

  • 1 stk løk
  • 2 stk hvitløksfedd
  • 800 g plommetomater (ferske eller hermetiserte)
  • 2 ts olivenolje
  • 3 ss balsamicoeddik
  • 2 ss hakket fersk basilikum
  • 1 ts sukker
  • salt og pepper

Topping

  • 200 g sjampinjong
  • 250 g revet ost
  • 2 pk Gilde smårettskinke
  • 1 pk Gilde Salami Siliana
  • 2 ts tørket oregano
  • 2 ss olivenolje
  • frisk oregano til servering

Oppskrift

Smuldre gjær i melet og bland inn resten av ingrediensene. Elt godt, helst med en kjøkkenmaskin med eltekrok, ca. 10 minutter, så du får en glatt og smidig deig. Dekk til og hev deigen i minimum 1 time eller til dobbel i størrelse. 

Finhakk løk og hvitløk og fres mykt i olivenolje, ca. 5 minutter. Rør inn tomatpuré og fres videre i 1 minutt. Ha i tomater, balsamico, urter, sukker, salt og pepper, og la småkoke til en tykk saus. Koketiden varierer om du bruker ferske, solmodne tomater eller tomater på boks. Med ferske, søte tomater holder det at sausen koker i 5-8 minutter, men fordi tomater på boks har mer syre trenger de å koke i minst 45 minutter for at sødmen skal komme fram. Du kan kjøre sausen glatt med stavmikser om du ønsker. Smak til med sukker, salt og pepper. 

Sett ovnen på 230 °C, gjerne med en pizzastein i. Kjevle ut tynne pizzabunner på et melet bord. Fordel tomatsaus utover. Del sopp i skiver, og fordel utover pizzabunnene med revet ost, skinke og salami. Dryss over oregano og drypp over litt olje. Stek i ovnen i 15-20 minutter. Topp gjerne med litt frisk oregano ved servering.