Pølsemix med bakte grønnsaker

Pølsemix med bakte grønnsaker

  • Tilbredningstid:

    20 min

Ingredienser

  • 1 pakke kjøttpølse, jule/medister -pølse og/eller vossakorv
  • 20 g smør
  • 2 stk rødbeter
  • 4 stk gulrøtter
  • 3 fedd hvitløk
  • 3 ss olivenolje
  • Salt og pepper
  • 1 stk liten brokkoli
  • 1 dl gresskarkjerner
  • 1 pose babyspinat
  • 150 g chevre
  • 1 neve timian

Oppskrift

  1. Sett ovnen på 220 grader og skrell rødbeter, gulrot og rødløk. Del dem opp i grove biter og ha dem i en ildfast form. Finhakk hvitløk og ha over sammen med olivenolje, salt og pepper. Stek i ovnen til grønnsakene er myke og har fått litt farge.
  2. Rasp rå brokkoli grovt og ha på et fat sammen med varme grønnsaker. Topp med babyspinat, chevre i biter og frisk timian.
  3. Varm en panne med smør. Del opp pølser i mindre biter og stek til de fått litt farge og er varme. Bruk de type pølsene du liker best, eller bland ulike sorter.

Står det Gilde på pakken kommer julematen fra den norske bonden