Revet pinnekjøtt i tortillalefse

Revet pinnekjøtt med rødkålsalat og søtpotetaioli

Revet pinnekjøtt med rødkålsalat og søtpotetaioli

Herlig pinnekjøttrett med rødkålsalat og søtpotet aioli i tortillalefse.

Ingredienser

  • 400 g dampet pinnekjøtt
  • 8 tortillalefser
  • ¼ hode rødkål
  • 2 dl blandede nøtter (mandel, valnøtt, hassel)
  • 2 dl tranebær
  • 2 ss honning
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ss hvitvinseddik
  • pepper

Søtpotetaioli

  • 150 g søtpotet
  • 2 eggeplommer
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 ½ dl rapsolje
  • 2 ss sitronsaft
  • salt og pepper

Oppskrift

  1. Skjær kålen i tynne strimler.
  2. Tørrist nøttene og legg de sammen med kålen.
  3. Vend inn tranebær som er surret lett i litt honing i stekepanne noen minutter.
  4. Hell over olje, eddik og pepper. Bland godt sammen.

 

Søtpotetaioli:

  1. Skrell søtpoteten og del den i småbiter.
  2. Kok den myk.
  3. Ha den I en blender og ha i hvitløk og egg. Kjør rolig og hell oppi olje i en tynn stråle. Kjør hurtigere og lag en slett søtpotetaioli.
  4. Smak til med salt, sitron og pepper.

 

Servere pinnekjøttet i tortilla eller lefser. Ha over rødkålssalat, søtpotetaioli og eventuelt litt klementin eller appelsin i biter.