Ribberull med delte lussekatter

Ribberull med delte lussekatter

Ribberull med delte lussekatter smurt med philidelphiapost, pålegg og appelsinmarmelade.

Ingredienser

  • 1 pk Gilde Ribberull
  • 4 stk lussekatter
  • Philadephiaost
  • Timian

Appelsinmarmelade

  • 2 kg appelsiner
  • 3 stk sitroner
  • 1 l vann
  • 1 kg sukker
  • 1 stk vaniljestang
  • 2 stk stjerneanis
  • 4 stk nellikspiker
  • 1 stk kanelstang

Oppskrift

Lag appelsinmarmelade du kan bruke gjennom hele juletiden.

  1. Vask sitrusfruktene og del de i småbiter – hvis skallet er tykt på noen av de er det bedre å skrelle det vekk. Ha appelsin og sitronbiter i en kjele sammen med vann, sukker og krydder og kok opp. La det småkoke under lokk i minst 2 timer. Ha marmeladen på rengjorte glass, avkjøl og sett mørkt og kjølig.
  2. Lag lussekatter og server de som et delt rundtykke med deilig pålegg så blir det litt mer matnyttig. Skjær de i to og smør underdelen med philadephiaost, legg på et par skiver med ribberull og topp med deilig appelsinmarmelade med julesmak.
  3. Godt med litt timian på topp. Sett på lussekattlokket og ha den perfekte start på dagen!

Står det Gilde på pakken kommer julematen fra den norske bonden