Rubens pinnekjøtt

Rubens pinnekjøtt

Rubens pinnekjøtt
  • Tilbredningstid:

    3 timer

Ingredienser

  • 2 kg Gilde pinnekjøtt urøkt
  • 2 pk Gilde vossakorv
  • 3 stk Kålrot
  • 2 stk gulrot
  • fløte
  • salt og pepper
  • 8 stk Kokefaste poteter (2 per pers)
  • Rosmarin

Oppskrift

Dette er retten sauebonden Ruben fra Arna lager i serien "Julegilde" som du kan se på Gildes Youtube-kanal i desember.

Slik gjør du: 

Pinnekjøtt: 

1. Vann ut pinnekjøttet i 12 timer i en kjele. Hvis du ønsker mindre salt pinnekjøtt kan du bytte ut vann 2 ganger i løpet de 12 timene. 

2. Legg pinner eller rist i bunn av kjelen og hell på vann til rett under risten/pinnene

3. Damp pinnekjøttet under lokk i ca. 3. timer eller til kjøttet løsner fra benet. 

Kålrabistappe:

1. Kutt kålrot og gullerøtter i grove biter og kok opp til de er møre. Kok opp poteter i samme slengen i en annen gryte. 

2. Bruk stapper / moser for å lage stappen etter grønsakene har blitt møre. Velg selv hvor grovt du ønsker stappen skal være. 

3. tilsett fløte etter ønske og smak til med salt og pepper

God jul, fra den norske bonden!